Plasmacure finalist ‘Zorgvernieuwer van de toekomst’!

Wondgenezing stimuleren met koud plasma technologie: door VGZ genomineerd

Team Plasmacure is ongelofelijk trots dat we door Coöperatie VGZ zijn genomineerd voor de VGZ Award: Zorgvernieuwer van de toekomst! De prijs is een aanmoediging voor jonge bedrijven met veelbelovende ideeën in de gezondheidszorg. Met deze award brengen we goede en betaalbare zorg voor volgende generaties dichterbij. Onze oplossing, PLASOMA, is om met koud plasma technologie chronische wonden veel sneller te helpen genezen.  De winnaar ontvangt een prijs van € 5.000 en maatwerkbegeleiding van VGZ. Van 2 tot en met 26 september kan het Nederlandse publiek online stemmen.

In Nederland leiden ongeveer 500 duizend mensen aan chronische wonden. Dit zijn vooral ouderen die als gevolg van bijvoorbeeld een verslechterde doorbloeding pijnlijke wonden hebben op de onderbenen of voeten. Wonden die vaak maanden open blijven en soms zelfs niet meer dicht gaan. Ze kunnen leiden tot ziekenhuisopname en amputatie en een drastisch verminderde kwaliteit van leven. Met PLASOMA therapie biedt Plasmacure een oplossing. Koud plasma doodt bacteriën en brengt het natuurlijk genezingsproces van de wond op gang. Klinisch onderzoek laat zien dat PLASOMA 2,5x effectiever is in het sluiten van chronische wonden dan standaard wondzorg. Daarmee kan PLASOMA meer dan 40% van zorgkosten besparen en de zorgproductiviteit met meer dan 50% verbeteren.
 
Breng je stem uit voor de zorg van de toekomst!
VGZ roept alle Nederlanders op om hun stem uit te brengen. Zo heeft iedereen een stem in de zorg van de toekomst. De uitslag wordt bepaald door een combinatie van publieksstemmen (50%) en door de beoordeling van een deskundige vakjury (50%). De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke finale-avond op dinsdag 1 oktober op het hoofdkantoor van Coöperatie VGZ in Arnhem.
 
De vakjury bestaat uit verschillende deskundigen: zorginnovatie-expert Joris Arts, Chief Health Officer van VGZ Cas Ceulen, een afgevaardigde van de VGZ Ledenraad en Linda Daniels, Manager Medisch-specialistische zorg van de Patiëntenfederatie Nederland.   
 
Bjorn Sprengers, Chief Executive Officer van Plasmacure: “Wij zijn ontzettend blij en trots dat we genomineerd zijn voor deze prijs. Het is een extra aanmoediging voor het team om hard te blijven werken om mensen te helpen van hun chronische wonden af te komen. We hopen natuurlijk op heel veel stemmen; dat alleen al zou een fantastisch resultaat zijn.”
 
Cas Ceulen, Chief Health Officer bij Coöperatie VGZ en voorzitter van de jury: “Om nog meer nadruk te leggen op het belang van zorgvernieuwing, hebben we de naam van de Samen Voorop Awards aangepast naar VGZ Zorgvernieuwer van het jaar. Net als voorgaande jaren gaan we ook dit jaar weer op zoek naar prachtige innovaties die bijdragen aan een gezonder Nederland met toekomstbestendige zorg. Naar initiatieven die het verdienen om in de spotlights te staan en die andere zorgaanbieders inspireren ook aan de slag te gaan met deze goede voorbeelden.”
 
Ben je geïnteresseerd in behandeling met koud plasma? Klik dan hier.

terug naar overzicht

Plasmacure door VGZ genomineerd voor Zorgvernieuwer van het jaar - innovatieprijs
Plasmacure door VGZ genomineerd voor Zorgvernieuwer van het jaar - innovatieprijs