Verbeterde wondgenezing is in meerdere onderzoeken:
Er is ook aangetoond dat PLASOMA het aantal bacteriën vermindert (Staphylococcus aureus, in wonden [bron 1]; Pseudomonas aeruginosa, op intacte huid [bron 5]).
Tenslotte zijn er aanwijzingen dat PLASOMA de microcirculatie stimuleert [bron 5 en ongepubliceerde data].
Sommige casussen zijn gedetailleerd beschreven in case studie rapportages
De frequentie en het aantal behandelingen hangt o.a. af van het type chronische wond en de grootte. Gewoonlijk vindt een behandeling 1 tot 2 keer per week plaats gedurende verscheidene weken. PLASOMA koud plasma behandeling zelf duurt slechts 2 minuten.
PLASOMA is CE-gecertificeerd en is vrijgegeven voor de markt. Voor interesse of een productdemonstratie kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling via info@plasmacure.nl
PLASOMA koud plasma toepassing is beschikbaar bij meerdere wondzorgcentra in Nederland en andere landen. Stuur een e-mail naar info@plasmacure.nl voor meer informatie. Indien u zich abonneert op onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte. Via deze pagina kunt u zich abonneren.
Plasma is geïoniseerd gas, de zogenaamde 4e fase van een stof (1. vast, 2. vloeibaar, 3. gas, 4. plasma). Het ontstaat door toevoeging van energie aan gas. Plasma is een mix van elektronen en ionen, reactieve stoffen, Uv-straling, zichtbaar licht, elektromagnetische velden, en warmte. Plasma komt voor in de natuur, bijvoorbeeld de zon, die is zo warm dat het bestaat uit een heet plasma. Bij een kunstmatig gemaakt plasma is het mogelijk om de temperatuur laag te houden, niet ver boven lichaamstemperatuur. Dit noemen we een koud plasma en kan op of in het menselijk lichaam toegepast worden.
Koud plasma doodt bacteriën, zelfs antibioticaresistente soorten, en het inactiveert bacteriën in biofilm. Daarbij kan het de lokale bloedvoorziening (microcirculatie) verbeteren en cellen stimuleren te groeien (celproliferatie) en verplaatsen (celmigratie).
Lees meer over dit onderwerp in de whitepaper ‘Stimuleren van wondgenezing met koud plasma’.
Alle typen chronische wonden kunnen behandeld worden met koud plasma. Bv diabetische voetwonden, open beenwonden, doorligwonden, slecht-genezende brandwonden, en geïnfecteerde postoperatieve wonden.
Er zijn allerlei onderzoeken gaande met betrekking tot het gebruik van koud plasma in kankerbestrijding. Koud plasma wordt ook gebruikt om te desinfecteren in de tandheelkunde en in de dermatologie.
Wereldwijd onderzoek heeft aangetoond dat koud plasma veilig is, micro-organismen doodt, biofilm inactiveert, huidcellen activeert en de lokale bloedvoorziening verbetert.
Lees meer over de effecten van koud plasma, samengevat in de whitepaper ‘Stimuleren van wondgenezing met koud plasma’.
Of ga naar wetenschappelijke literatuur.
De behandeling met koud plasma is veilig. Bijwerkingen zijn mild, lokaal, van voorbijgaande aard en goed te verdragen. Dit is aangetoond door middel van klinische studies met zowel PLASOMA als met andere koud plasma apparaten.
Literatuur over andere koud plasma apparaten
Bronnen voor PLASOMA:
Wereldwijd hebben 140 miljoen mensen chronische wonden. In Nederland is het aantal mensen dat last heeft van chronische wonden 500.000.
Chronische wonden hebben een grote impact op de kwaliteit van leven en op de overlevingskans. Zo is de 5-jaarsoverleving bij diabetische voetwonden zelfs lager dan bij prostaat- en borstkanker. En chronische wonden resulteren in amputaties bij 15% van de diabetische voetwonden en 5% van de veneuze beenwonden.
Gemiddeld gezien kosten niet-helende wonden €13.500 per jaar.